Meditații pentru copii

„Fiecare copil pe care-l instruim este un om pe care-l câștigăm.”
(Victor Hugo)

Copilul tău are probleme la engleză ori nevoi suplimentare faţă de ce învaţă la şcoală? Îi pot sta alături ca să îl ajut la teme, să îi explic ce a rămas neînţeles și să îl învăţ lucruri noi, astfel încât engleza să devină pentru el o joacă de copil.

"Elevii învaţă ce îi interesează de la oamenii pe care îi iubesc şi cărora ştiu că le pasă de ei..."
(Barbara Harrell Carson)

Am început engleza în particular încă de la 8 ani, la sugestia părinților. Îmi aduc aminte, cu mare plăcere, de meditatoarea mea de atunci, de căldura, de atenția și de creativitatea ei.

Pe urmă, am făcut engleza în școală și apoi la Universitatea din București, ca specialitate principală. Așa se face că, din 1998, limba engleză a devenit profesia mea.

Dar toate cunoștințele și tehnicile pe care le-am deprins în facultate și după ea s-au așezat pe modelul pe care l-am deprins în copilărie de la minunata mea meditatoare particulară. Fiindcă, la urma urmei, totul pleacă din copilăria noastră, nu-i așa?

Cum învață copiii

Copiii învață prin joc. Ei iubesc să descopere diverse lucruri și învață indirect, din ceea ce văd, din ceea ce aud și, în mod esențial, din ceea ce pot atinge. Sunt entuziaști în ceea ce privește procesul de învățare și curioși în legătură cu lumea înconjurătoare . Au nevoie de atenție și aprobare. Au însă o atenție limitată, așa încât activitățile trebuie să fie atractive și amuzante, pentru a nu se plictisi.

Este foarte important să dezvolți o relație buna cu copiii, să îți planifici activitățile (tip puzzle, fişe de lucru (worksheets), imagini (pictures or flashcards), realia (from-life materials),  poveşti în imagini (picture stories), pliante (leaflets), postere (posters), broşuri (brochures), CDs (muzică), DVDs (filme, reclame, desene animate), jocuri (games), poezie (poetry), dramă(plays, role-plays), fiind în același timp flexibil si capabil să schimbi tipul de activitate sau exercițiu, atunci când copiii dau semne de plictiseală.

Cum învață adolescenții 

Fiind în căutarea identității personale, adolescenții caută cu aviditate să fie aprobați și acceptați de colegi, de prieteni - de cei cu care se află într-o relație personală, specială, care e adesea mai importantă decât relația neutră, instituțională cu profesorii de la școală.  Deîndată ce devin cu adevărat implicați în ceea ce fac, adolescenții au o mare capacitate de a învăța, un mare potențial creativ, o uriașă pasiune pentru lucrurile care îi interesează. Trebuie încurajați să răspundă cu propriile idei, sentimente ori fantezii, mai degrabă decât să facă activități abstracte, stereotipe, de rutină. Mai presus de toate, sarcinile ori temele pe care le primesc de la noi, trebuie să fie unele pe care ei le pot face, căci trebuie feriți de situații în care să se simtă umiliți.

O limbă străină nu este doar un instrument ori un avantaj în situații concrete, este și un alt mod de exista și de a înțelege lumea. Profesorul de engleză trebuie să știe să îi ghideze în această lume nouă și să îi facă să se simtă în largul lor aici.

Cel mai des, folosesc ca metodă de predare CLT (Communicative Language Teaching), abordare care îi expune pe cursanți la limba în uz și permite dezvoltarea abilităţilor cursanţilor de a folosi cu succes cunoştinţele acumulate, în diverse contexte sociale, formale sau informale. Se pune accentul în special pe fluența și apoi pe acuratețe, sesiunile de training bazându-se pe: discuții, dezbateri, jocuri lingvistice, jocuri dramatice (role play) etc.

Materialele folosite  sunt menite să sprijine caracterul interactiv al lecțiilor, cuvintele fiind asimilate în context.

Este încurajată interactivitatea, rolul meu fiind acela de  facilitator al activităților de învățare.

Temele sunt alese în funcţie de nevoile fiecărui cursant (limbaj cotidian, engleza pentru afaceri, pentru secretare şi asistenţi personali etc.).

Contact

Mobil: 0742.121.555
Email: contact@trainer-engleza.ro
Sector 5, Bucuresti

© 2020 Trainer profesionist de limba engleză | Meditații la engleză

 

Realizare site web: HASS Web Design