Te pot ajuta:

 • să îţi dezvolţi cariera folosindu-te de cunoştinţele de limba engleză;
 • să capeţi acces la tot soiul de informaţii în limba engleză care altfel ar rămâne de nedesluşit;
 • să comunici cu oameni interesanţi şi importanţi pentru tine din toată lumea;
 • să te faci înţeles şi să te simţi mai confortabil într-o lume care acum îţi e încă străină.

Cursuri disponibile

English Basic Users (A1 Beginner/A2 Elementary)

Independent Users (B1 Pre-Intermediate/ B2 Intermediate/ B2+ Upper-Intermediate)

Cursuri individuale de engleză conversațională generală sau tip business

Cum învață adulții

Spre deosebire de copii și adolescenți, adulții învață bazându-se pe experiența personala, ceea ce permite trainer-ului să folosească o paletă diversă de activități. Adesea, adulții știu clar de ce aleg să învețe engleza și care le este scopul. Își cunosc nevoile, au așteptări, dar și obiective clare și sunt conduși de o motivație puternică. În plus, sunt disciplinați și dispuși să facă față rutinei și să depășească plictiseala care îi cuprinde rapid pe cei mici. Adulții au o abordare rațională, sistematizată, vor să își structureze cunoștințele și să le așeze pe un eșafodaj coerent.

Rămâne, însă, și la ei importantă practicarea în mod direct a competențelor de limbă, munca individuală și formula învățării interactive.

Ce materiale și tehnici folosesc

Cel mai des folosesc ca metodă de predare CLT (Communicative Language Teaching), abordare care îi expune pe cursanții mei la limba vie, folosită în mod real în viața de zi cu zi și care le dezvoltă capacitatea de a folosi cu succes cunoștințele acumulate în diverse contexte sociale, formale ori informale.

Pun accentul în special pe fluență și apoi, desigur, și pe acuratețe. Prin sesiunile de training urmăresc să dezvolt toate competențele: citire, scriere, ascultare și înțelegere, vorbire planificată și conversație liberă.
Pentru asta folosesc modalități diverse de predare:

 • discuții,
 • dezbateri,
 • jocuri lingvistice,
 • jocuri dramatice (role play),
 • activități de scriere: scrisori, rapoarte, mini-eseuri (după caz și în funcție de necesitățile fiecărui cursant).

Toate aceste activități conțin și probleme de gramatică, care trebuie adaptate felului aparte in care adulții asimilează cunoștințe noi, adică sistematizând și organizând coerent diversele informații. De aceea, eu pun accent pe structura logică a noțiunilor gramaticale pe care le structurez în funcție de nivelul și obiectivele fiecărui cursant.

Regulile și structurile gramaticale, însă, la fel ca și cuvintele și expresiile noi, nu pot fi asimilate decât în contexte de folosire cotidiană a limbii. Să nu uităm niciodată care este cuvântul de ordine: interactivitatea! Rolul meu ca trainer este acela de a facilita învățarea  de tip „hands-on”, adică prin practicarea directa și personală, mai degrabă decât prin simpla transmitere de informații și explicații. Asta înseamnă că fiecărui cursant îi ofer șansa de a fi activ, de a citi, vorbi, asculta și scrie pe cont propriu, prin experiență directă a limbii engleze.

Cuvântul de ordine este interactivitatea, căci rolul meu este acela de a facilita învățarea, nu doar de a oferi informații și explicații. Asta înseamnă că fiecărui cursant îi ofer șansa de a fi activ, de a citi, vorbi, asculta și scrie pe cont propriu, prin experiență directă a limbii engleze.

Ne vor veni în ajutor

 • manuale de top (Oxford, Cambridge, Longman) însoțite de materiale audio pentru un contact real cu limba engleză vie;
 • texte autentice de diverse tipuri (scrisori și emailuri, interviuri, TV, radio, presă tipărită etc.) și din diverse domenii care vor înlesni înțelegerea și comunicarea;
 • teme alese în funcție de nevoile fiecărui cursant (limbaj cotidian, engleza pentru afaceri, pentru secretare și asistenți personali, pentru testări etc.);
 • accentul pe conversatii si comentarii in care cursantul sa foloseasca structuri lingvistice si elemente noi de vocabular.
Contact

Mobil: 0742.121.555
Email: contact@trainer-engleza.ro
Sector 5, Bucuresti

© 2020 Trainer profesionist de limba engleză | Meditații la engleză

 

Realizare site web: HASS Web Design