Bine ați venit! Mă numesc Beatrice Ștefănescu. Limba engleză e profesia mea încă din 1998, când am absolvit cursurile de limba și civilizația engleză ale celei mai prestigioase facultăți de profil din țară – Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București. De atunci lucrez ca traducător/interpret și trainer de limba engleză. Experiența mea nu este doar îndelungată, ci și foarte acoperitoare: am activat atât în sectorul de stat (Ministerul Apărării Naționale), cât și în cel privat (în companii multinaționale precum Alcatel-Lucent, Romania și în companii de servicii - Centrul de limbi străine Eucom).

Cursuri de engleză

Am predat și predau:

  • engleză pentru afaceri în mediul corporatist (eMAG, CETELEM, Terapia-Rambaxy, Expur etc.)
  • engleză generală pentru tineri și oameni din profesii liberale,
  • inițiere în limba engleză pentru copii,
  • pregătire pentru examene Cambridge/IELTS.

Traduceri

Sunt traducător autorizat de către Ministerul Justiției și pot oferi traduceri legalizate. Totodată, am tradus documentație tehnică și texte de literatură care au fost publicate de edituri românești de prestigiu. Totodată, am și experiență în interpretariat (traduceri simultane și consecutive).

Pe scurt, se îmbină în mine o pregătire de specialitate la instituții de elită, o lungă și bogată experiență în domeniu și, nu în ultimul rând, pasiunea și devotamentul față de profesia mea.

  Curriculum Vitae

Metode de predare

Metodele tradiţionale de predare, caracterizate printr-o relaţie de autoritate şi bazate pe principiul conform căruia profesorul aducea cunoştinţe elevului care nu făcea altceva decât să și le însușească, astăzi se dovedesc cu totul nepotrivite.

Astăzi, pentru ca procesul de predare-învăţare să fie eficient şi autentic, trainerul trebuie să  folosească  metodologii potrivite cerinţelor speciale ale cursanților, tehnologii noi, un mediu educaţional versatil, să folosească o abordare centrată pe individ. Este esențial să găsească căi inedite de a stimula abilităţile creative ale cursanților. 

Astfel, Jim Scrivener, în Learning teaching (din 1994) menționează mai multe abordări şi metode moderne de predare-învăţare ce pot fi folosite in cadrul orei de limba engleză:

  • Abordarea comunicativă (CLT/Communicative Language Teaching) – accent pe comunicare si fluență, expunere la limba în uz.
  • Calea tăcerii (The Silent Way) – studenții interacționează cu obiecte fizice, trainerul spune cât de puțin poate.
  • Sugestopedia (Suggestopedia) – se merge pe o relație similară celei părinte-copil.
  • Învăţarea limbii în comunitate (Community Language Learning) – studenții stau în cerc și decid despre ce vor să vorbească, trainerul este un facilitator.
  • Metoda răspunsului fizic total (The Total Physical Response Method) –  se pornește de la premiza că învățarea unei limbi străine (limba engleză) ar avea același model comportamental cu al unui copil care învață limba maternă.

Alte cunoștințe și aptitudini:

Particip la cursurile și seminariile organizate de către British Council.
Colaborez cu specialiștii de la British Council în vederea pregătirii copiilor și tinerilor la examenele de specialitate.
Folosesc teste de plasament pentru stabilirea nivelului de pregătire a cursanților.
Aleg corect manualele corespunzătoare nivelului de pregătire.
Testez suplimentar pentru siguranța însușirii noțiunilor predate.
Cunosc editurile de top din domeniul educațional.

Contact

Mobil: 0742.121.555
Email: contact@trainer-engleza.ro
Sector 5, Bucuresti

© 2019 Trainer şi traducător profesionist de limba engleză | Meditații la engleză | Traduceri în/din engleză

 

Realizare site web: HASS Web Design